Εξοπλισμός - Υποδομές

Το 4ο ΕΚ Περιστερίου στεγάζεται σε ένα νεόδμητο σύγχρονο κτίριο με πολύ καλές υποδομές. Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και παραδόθηκε προς χρήση το 2017. Το κτίριο κατασκευάστηκε με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα λειτουργεί με τη μέθοδο αυτή για 25 χρόνια. Έτσι ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) όπως εκπροσωπείται από την εταιρεία "Αττικά Σχολεία ΑΕΕΣ" έχει την ευθύνη της συντήρησης, καθαριότητας και φύλαξης του κτιρίου για αυτό το χρονικό διάστημα.

Diktion

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Διευθύντρια του 4ου ΕΚ Περιστερίου κα Γαλαζούλα Μαρία συντόνισε τη μεταφορά των Εργαστηρίων στο κτίριο αυτό επί της οδού Λευκωσίας 50 που βρίσκονται μέχρι και σήμερα. Ο εξοπλισμός των Εργαστηρίων, σύμφωνα με το πνεύμα των Εργαστηριακών Κέντρων, βρίσκεται σε μια μόνιμη προαπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τον εργαστηριακό εξοπλισμό θα βρείτε στην ενότητα Ειδικότητες 4ου ΕΚ Περιστερίου σε αυτό τον δικτυακό τόπο.

Nosilephtiki

Egkatastaseon

Vrefonipiokomias

Fisicotherapia

Aisthitiki

Automatismon

ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για το σχολείο μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση,  το κτίριο που στεγαζόμαστε εκπληρώνει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά και  διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και εργασίες συντήρησης, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επιφορτισμένη με την ευθύνη ελέγχου και συντήρησης είναι η ιδιωτική εταιρεία Αττικά Σχολεία ΑΕΕΣ, η οποία παράλληλα φέρει και την ευθύνη φύλαξης των εγκαταστάσεων κατά τις νυχτερινές ώρες (23.00-08.00). Όπως προαναφέρθηκε, οι κτιριακές μας εγκαταστάσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα :

  • Υπάρχει υπερσύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας με πόρτες πυρίμαχες για αποτροπή εξάπλωσης της φωτιάς και ηχητική ειδοποίηση σε όλο το κτίριο για να μπει σε εφαρμογή άμεσα το σύστημα εκκένωσης  κτιρίου,  προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των μαθητών, όσο και του εκπαιδευτικού και λοιπού  προσωπικού, καθώς  και πυροσβεστήρες στα προβλεπόμενα σημεία .
  • Παράλληλα, στο κτίριο είναι εγκατεστημένο σύγχρονο σύστημα συναγερμού που εξασφαλίζει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την προστασία των ατόμων που βρίσκονται στο κτίριο και ταυτόχρονα αποτρέπει ενδεχόμενες ζημιές, βανδαλισμούς και κλοπές.
  • Σε συγκεκριμένο σημείο του σχολείου, υπάρχει Κεντρικό Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών, που περιέχει τα απαραίτητα αναλώσιμα και μη υλικά και ιατρικά σκευάσματα (σύμφωνα με το (ΦΕΚ Β' 2562/11-10-2013), καθώς και βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών και φορείο , για την παροχή  βοήθειας σε περίπτωση αδιαθεσίας ή μικροτραυματισμού μαθητών και εργαζομένων. Επίσης, Φαρμακεία Πρώτων Βοηθειών υπάρχουν και σε όλα τα Εργαστήρια του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας. ‘Όλα τα παραπάνω ελέγχονται συστηματικά, ώστε να μην υπάρξει έλλειψη σε υλικά ή φάρμακα.
  • Στο χώρο της εισόδου υπάρχει χώρος που λειτουργούσε ως αναρρωτήριο, αλλά με την έλευση της πανδημίας έχει μετατραπεί σε χώρο παραμονής των μαθητών-πιθανών κρουσμάτων COVID- 19. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος και εξοπλισμένος σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και σε κάθε περίπτωση εναρμονίζεται πλήρως με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.
  • Γίνεται τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την πρόληψη/προστασία από Covid-19.

Όλα τα παραπάνω, τονίζουν το μεγάλο αίσθημα ευθύνης με το οποίο αντιμετωπίζουμε το θέμα της ασφάλειας και αποδεικνύουν το γεγονός ότι σκοπός μας είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο χώρος του σχολείου να είναι ασφαλής  και να αποπνέει  αίσθημα εμπιστοσύνης στη σχολική κοινότητα.    

                              Επικοινωνία
 
Λευκωσίας 50  Περιστέρι ΤΚ 12133
Τηλέφωνο 210 5766746  
email mail@4sek-g-athin.att.sch.gr  
Fax 210 5753760