Ημερίδα ενημέρωσης Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Εισαγωγή στο STEM

Live Virtual Event Seminar

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όμως όλοι ίσοι" - Σύλλογος παραπληγικών

11

‘’Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όμως όλοι ίσοι.’’

Αυτό είναι το μήνυμα της συνάντησης μαθητριών  της Γ΄τάξης  βοηθών Νοσηλευτών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ  με μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, τη Δευτέρα  στις 12 Φεβρουαρίου στο χώρο του συλλόγου (Όθωνος Σταθάτου 37-39 Κ.Πατήσια). 

 Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια δράσεων του 4ου ΕΚ για τον εθελοντισμό σε συνεργασία με φορείς.

Οι μαθήτριες ευαισθητοποιημένες στην αξία της ανακύκλωσης παρέδωσαν μία σημαντική ποσότητα από καπάκια μπουκαλιών στο Σύλλογο , τα οποία θα αξιοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, και απηύθυναν ερωτήσεις στο πρόεδρο για να μάθουν για την καθημερινότητά τους , τα προβλήματά και τους αγώνες τους. 

Η μαθήτρια Χριστίνα Μιχαλοπούλου περιγράφει με τον δικό της τρόπο τι ειπώθηκε και τι ένιωσε από τη συνάντηση.

«Την ημέρα που η κα Μπέκα μας ενημέρωσε για την επίσκεψη μας στο Σύλλογο παραπληγικών, ενθουσιάστηκα. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα άτομα με αναπηρία δεν μου προκάλεσε ποτέ αισθήματα λύπησης, οίκτου ή στεναχώριας. Οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την πολιτεία και από πολλούς περιπατητικούς, αισθάνθηκα αρκετές φορές καθώς και θαυμασμό για το μεγαλείο ψυχής και την επιμονή τους να "ζουν" κι όχι απλά να επιβιώνουν.

Μπαίνοντας στο κτίριο του συλλόγου και μιλώντας με τα μέλη κανένα συναίσθημα δεν άλλαξε. Η δίψα τους για όλα τα ωραία της ζωής όπως η εργασία, η μόρφωση, η διασκέδαση, τα ταξίδια, ο έρωτας αλλά και η ανησυχία τους για την  αντιμετώπιση της καθημερινότητας με  τα οικονομικά προβλήματα, είναι όλα αυτά που ευχαριστούν και προβληματίζουν και εμένα.

Απλά εγώ δεν χρησιμοποιώ καρότσι. Αυτή η διαφορά μας. Η ΜΟΝΗ..."

1

Ο Πανελλήνιος σύλλογος παραπληγικών ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα διαθέτει εκτός των κεντρικών γραφείων του στην Αθήνα, παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Λαμία, Άργος και Πάτρα. Ο πρόεδρος του κος  Βίγλας  μας μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας και υποστήριξε ότι τόσο η πολιτεία όσο και το κοινωνικό σύνολο σχεδόν αδιαφορούν για αυτούς τους ανθρώπους. Όπως πολύ στοχευμένα είπε το πρόβλημα δεν είναι η αναπηρία των παραπληγικών αλλά η ανάπηρη αντίληψη των ανθρώπων.

Η καθημερινότητα των ανάπηρων ατόμων είναι δύσκολη και απαιτητική. Οι οικογένειες τους είπαν είναι αυτές που τους στηρίζουν και τους δίνουν δύναμη να συνεχίζουν παρά τα προβλήματα. Η οικονομική ενίσχυση από το κράτος είναι ελάχιστη και εκτός από την πρακτική δυσκολία αυτές οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά όμως πολλοί άνθρωποι με αναπηρία ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, παραμερίζοντας τα προβλήματα και ιδιαίτερα ενεργοί συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν ισχυρή θέληση και πολύ διάθεση. Ο Άτλας είναι ομάδα μπάσκετ που απαρτίζεται από άτομα με αναπηρία και καταφέρνει να πετυχαίνει μεγάλες διακρίσεις.

Ο πρόεδρος βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία της Αθήνας, όπως άλλωστε και πολλά  άλλα μέλη  κάνοντας μεγάλες διαδρομές από τους χώρους που διαμένουν σε μια αφιλόξενη για άτομα με αναπηρία πόλη.

"Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε άτομα με αναπηρία" μας είπαν οι άνθρωποι που γνωρίσαμε και θαυμάσαμε για το δύναμη της ψυχής τους στον φιλόξενο χώρο του Πανελλήνιου συλλόγου παραπληγικών .»

 

Ανακύκλωση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ,

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 και το σχολικό έτος 2023-2024

recycl

 

Σε συνέχεια της  δράσης που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά σχετικά με την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στην Ανακύκλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, συνεχίζουμε και το σχολικό έτος 2023-2024 την προσπάθεια με τη τοποθέτηση κάδων σε περισσότερα  Εργαστήρια και σημεία στο κτίριο (για χαρτί, συσκευασίες χάρτινες και πλαστικές, καπάκια)

Η συμβολή όλων μας στη προσπάθεια αυτή είναι σημαντική με τη συνεχή ενημέρωση και προτροπή των μαθητών μας για υιοθέτηση πρακτικών  ανακύκλωσης και κατ΄επέκταση προστασίας του περιβάλλοντος

Δείτε εδώ 

Κάδοι ανακύκλωσης υπάρχουν:

-  στα Εργαστήρια Νοσηλευτκής Α΄, Νοσηλευτικής Β΄, Οδοντοτεχνίας, Βρεφονηπιοκομίας του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας και σε Εργαστήριο του Τομέα Οικονομίας-Διοίκησης στον 2ο όροφο.

- στον διάδρομο του 2ου ορόφου , έξω από τα γραφεία εκπαιδευτικών 4ου ΕΚ και 1ου ΕΠΑΛ

- στο γραφείο εκπαιδευτικών 4ου ΕΚ

- στο γραφείο Υποδιευθυντή του 4ου ΕΚ

- στη γραμματεία του ΙΕΚ Περιστερίου

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των συναδέλφων και των άλλων ειδικοτήτων για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα εργαστήρια τους  και την ενθάρρυνση των μαθητών τους προς αυτή την κατεύθυνση

Ομάδα δράσης

Εθελοντισμός-Συνεργασία με φορείς

Υπεύθυνοι δράσης:

Μιχαλά Κ., Μπέκα Ε., Βασιλείου Ν., Καραγιώργη Χ., Καραγεώργου Α.

Καρκίνος μαστού_ Ομιλία

 2

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024  στις 20:00,

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα:

"Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνου μαστού”  

σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

1

Στην ομιλία τονίστηκαν η σημασία και οι μέθοδοι πρόληψης- έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού, που αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών. Η θεραπεία του καρκίνου του μαστού όταν αυτός ανιχνεύεται έγκαιρα έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα για ίαση και καλύτερη πορεία.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία την κοινωνική λειτουργό κ. Τσομπανισάκη, με την οποία επικοινωνήσαμε για την διοργάνωση της oμιλίας, καθώς και το υπόλοιπο κλιμάκιο του Συλλόγου που έλαβε μέρος, για την τόσο ενδιαφέρουσα και βιωματική ενημέρωση.

Έχει αναρτηθεί εδώ η παρουσίαση του Δρ. Α. Χαλαζωνίτη (Συντονιστή Διευθυντή Ακτινολογικού Εργαστηρίου και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»), με θέμα « Καρκίνος μαστού : Πρόληψη- έγκαιρη διάγνωση και η σημασία αυτής».

3

 

Speech

                              Επικοινωνία
 
Λευκωσίας 50  Περιστέρι ΤΚ 12133
Τηλέφωνο 210 5766746  
email mail@4sek-g-athin.att.sch.gr  
Fax 210 5753760